Bescherm je telefoon!!

Ik ben heel erg zuinig op mijn telefoon. Tenminste dat denk ik dan. Heb ik mijn telefoon in mijn linkerjaszak, dan gaan mijn sleutels in mijn rechterjaszak. Ik probeer mijn telefoon zo min mogelijk uit mijn handen te laten glippen en vooral buiten bereik van mijn kinderen te houden. En met succes. Mijn telefoon is nog best goed. Tot deze week….

De eerste deuk

Ik zeg wel dat ik mijn telefoon zo min mogelijk probeer te laten vallen, maar ja, dat mislukt wel eens. En eigenlijk ging het dankzij mijn hoesje vaak toch wel heel erg goed. Tot ie deze week op zijn kant viel en er nu een deukje linksboven in het scherm zit. Minimale schade. Gelukkig maar. Maar daar bleef het niet bij….

De eerste krassen

Ik heb eens een test gedaan met een oude telefoon. Er is namelijk een product dat je op je scherm kunt smeren en waarmee je je scherm kunt beschermen tegen krassen. Dat werkte als een trein. We hadden dus voor de zekerheid een telefoon gepakt die we niet meer gebruikten. De ene helft van het scherm met NanoFixit bewerkt en de andere helft niet. En toen met een set sleutels uitgebreid lopen krassen op het scherm. En het werkte! De helft die bewerkt was, was niet beschadigd, de andere helft zaten wel krassen op. Maar ja, het testsetje was op, dus mijn eigen telefoon bleef onbehandeld.

Nu ben ik deze week mijn telefoon niet met een sleutel te lijf gedaan, maar was dochterlief aan het knutselen. Met glitters. En ik hielp mee met opruimen en keek ondertussen naar mijn appjes. Pas de volgende ochtend viel me iets op. Het scherm glinsterde namelijk aan alle kanten. De glitters hadden zich blijkbaar op mijn scherm vastgezet en met al dat swipen zitten er nu gewoon glinsterende krassen op mijn scherm…..Een aanval op mijn scherm vanuit een onverwachte hoek…

Lesson learned

Oké, voor de volgende telefoon ga is dus investeren in iets meer beschermmiddelen. Want een ongelukje of kras zit in een klein hoekje of zoals bij mij: in een glitteraanval..

  • Blijf ik fan van. Ik heb al verschillende leuke gehad en dit keer had ik een transparante. Maar gevuld met de confetti van het Coldplayconcert is dit een heel leuk en uniek hoesje geworden. En heeft mijn telefoon al van wat valpartijen behoed. Je kan al uit honderden verschillende hoesjes kiezen, maar je kan zo ook met je eigen ontwerp laten maken.
  • Scherm-beschermer. Een plakvelletje voor over je scherm. Dit zijn er voor alle telefoons en met de gaten voor microfoon en camera op de juiste plek. Had ik die gehad, dan had ik nu geen glinsterende krassen op mijn telefoon, maar op mijn plakvelletje. En die had ik dan kunnen vervangen..
  • Of leg een beschermlaagje over je telefoon zoals ik hierboven beschreef.