iPhone 11

Er is een hoop over de Apple iPhone 11 te vertellen. Hij is verkrijgbaar in het paars, geel, rood, groen, zwart en wit, heeft 3 camera’s, is te ontgrendelen via gezichtsherkenning en heeft een batterijduur van 17 uur.

Lachen naar de camera’s

De nieuwe ultragroothoek­camera en de vernieuwde interface laten je zien wat er buiten beeld gebeurt, zodat jij dat kan vastleggen. Video’s kun je nu net zo makkelijk maken en bewerken als foto’s. Dit werpt een heel nieuw licht op de populairste camera ter wereld. Aan de voorkant zit dus een enkele frontcam, de nieuwigheid van dit toestel zit meer aan de achterkant. Apple heeft er namelijk voor gekozen om deze iPhone 11 uit te rusten met drie camera’s. Deze zijn in een kleine verhoging geplaatst in de linkerbovenhoek van het toestel. Deze nieuwe opzet biedt ook weer verschillende interessante mogelijkheden. Zo kan er nog beter diepte worden vastgelegd, wat weer te zien is bij de portretfoto’s. Zo kun je nog mooiere foto’s maken, waarbij het onderwerp scherp is, maar de achtergrond juist wat vervaagd.

Nachtmodus en video

Ook nieuw is de nachtmodus. Deze functie was eveneens al langer op Android-toestellen te vinden – met wisselend resultaat. De nachtmodus van de iPhone geeft in veel gevallen een mooi resultaat, al worden kleuren en verlichting naar onze smaak soms iets te veel versterkt. Bij de nachtmodus kan de telefoon zelf berekenen hoelang hij nodig heeft voor de beste foto. Vaak moet je het toestel twee of drie seconden lang zo stil mogelijk houden om de foto te maken. In die tijd worden veel beelden vastgelegd en gecombineerd.

Ontgrendeling & behuizing

De ontgrendeling van de iPhone 11 kan alleen nog via pincode of gezichtsherkenning, dus niet meer met een vingerafdruk. Ontgrendeling middels gezichtsherkenning zal even wennen zijn maar wel een stuk veiliger. De behuizing bestaat uit een combinatie van metaal en glas, waardoor het geheel er erg chique uitziet en fijn in de hand ligt. Opladen van het toestel kan snel via een Lightning-kabel en snellader. Ook kun je ervoor kiezen om geen kabel te gebruiken en de 11 draadloos op te laden. Hij is verkrijgbaar in een opslagcapaciteit van 64GB, 128GB en 256GB, daar kun je wel even mee vooruit dachten wij zo.