Quapp Refurbished Blog

Leuke apps voor op vakantie!

5 handige apps voor op vakantie!

Ik neem mijn telefoon mee op vakantie. Alleen mijn telefoon. Geen iPad, geen computer. Ik wil toch graag online blijven en fotokiekjes sturen aan de familie. En kijken wat het weer wordt. Maar ik probeer toch tijdens de vakantie wel het telefoongebruik te verminderen. Even iets minder ‘altijd online’.
En als je dan toch je telefoon mee hebt, dan zijn er wel een paar handige appjes die je vakantieplezier kunnen vergroten.

1. Voor de route: Maps.me

Uiteraard kan je google maps gebruiken om op pad te gaan. Superhandig als je een file in rijdt (voor de tolpoortjes in Frankrijk bijvoorbeeld), want dan weet je ongeveer hoe lang het nog gaat duren. Maar je verbruikt wel data als je Google maps gebruikt. Vind je de file info niet zo nodig, maar wil je op de vakantiebestemming wel met een gerust gevoel rondlopen (en zonder een papieren kaart), download dan Maps.me. Je download dan van te voren de kaart. En zo kan je prima in een afgelegen italiaans dorpje rondlopen. Handig van Maps.me is dat ook veel handig punten op de kaart staan: restaurantjes, hotels etc.

2. Voor de taal: Google Translate

Vertaalapps heb je in alle soorten en maten. Met 10 of 100 talen. Offline of online. Met spraak of met tekst. Ik heb verschillende getest. En ik vind Google Translate de fijnste app. Blijft natuurlijk wel dat ik ook Google Translate niet altijd even sterk vind in de dingen die ik vertaal en toevallig zelf nog snap, dus hoe zit het dan met vertalingen die ik zelf niet snap? Nou ja, voor hele basale dingen kom je er best uit.

3 Voor je fotos: flickr

Ik maak natuurlijk braaf backups van mijn iphone. Zeker voordat ik op reis gaat. En ik heb al mijn foto’s op m’n computer opgeslagen voordat ik ga. Maar ja, eenmaal op reis kan er van alles mis gaan. En dan is het heel handig dat je toch al die vakantiefoto’s nog ergens hebt. Bijvoorbeeld bij Flickr. Daar heb je 1000GB gratis opslagruimte! Met de app kan je automatisch laten uploaden zodra je wifi hebt (ja, dat is dan wel weer een voorwaarde..). En hoewel Flickr een fotoplatform is om foto’s te delen, kan je al je foto’s op privé laten staan, zodat alleen jij ze ziet.

4. Voor de ontspanning: de Vakantiebieb

In de vakanties is de app Vakantiebieb beschikbaar. Daar staat een beperkt aantal boeken die je kan download en lezen. Heerlijk als je de ruimte niet hebt om een stapel boeken mee te nemen en toch heel graag wilt lezen tijdens de vakantie. Voor je telefoon wellicht wat minder, maar voor een iPad zeker de moeite waard!

5. Polarsteps

Ga je rondreizen? Dan is Polarsteps echt iets om te downloaden. Deze app houdt je route bij en de plekker waar je geweest bent. Heb je weer een internetverbinding, dan wordt alle data verzameld op een kaart. Die je dan ook weer kan delen met familie en vrienden. En aan het einde van de reis kan je (uiteraard) een fotoboek maken. De app werkt dus de hele tijd op je telefoon, maar je hoeft niet bang te zijn voor je batterij: het verbruikt maar heel weinig extra energie.

Goede vakantie!