Quapp Refurbished Blog

De leukste update van het jaar!

De leukste update van het jaar!

Dit najaar, waarschijnlijk ergens eind september komt er een nieuwe software update voor je iPad en iPhone. Niets vervelender dan elke keer die updates, maar dit keer zitten er beste hele leuke dingen dingen in, waardoor je telefoon nog interessanter wordt.

Foto’s en filmpjes nemen minder ruimte in

Heb jij ook superveel filmpjes en foto’s op de telefoon staan? Ik wel. En ik loop de hele dag door foto’s te maken, dus er komen er dagelijks ook veel bij. Het goede nieuws is dat bij de nieuwe softwareupdate veel minder ruimte in beslag gaan nemen. Ongeveer de helft. Dus je kunt nog heel veel meer foto’s en vooral filmpjes blijven maken met je telefoon.

Siri

Gebruik je Siri al op je telefoon of tablet? Veel mensen zien het als een grappig iets, maar Siri kan echt heel nuttig zijn. Siri kan je straks bijvoorbeeld helpen om te vertalen. Dus jij zegt een zin en Siri zegt de vertaling. Handig. Kan je in een willekeurig Italiaans restaurant gewoon een gesprek voeren met de ober.

Do not disturb while driving

Eigenlijk vind ik dat je je telefoon tijdens het rijden best wel even mag negeren. Maar ik merk aan mezelf ook dat ik toch nieuwsgiering wordt als het scherm even oplicht. Wie heeft het geappt? Of gereageerd? Bij Apple vonden ze we dat ze ons daar een beetje bij kunnen helpen. Met de ‘Do not disturb while driving’ app. Het scherm blijft zwart, ook al krijg je appjes. En iedereen die je probeert te bereiken, krijgt automatisch een bericht dat je nu even aan het autorijden bent. Maar je kán het zo instellen dat je berichten van bepaalde personen wel direct krijgt.

Plattegronden van luchthavens en winkelcentra

Gebruik je ook ‘Kaarten’ om van het ene punt naar het andere punt te komen? Ik vind het prima, maar af en toe zegt de kaarten-juf net iets te laat dat je naar links of rechts moet. Maar daar is aan gewerkt. Straks krijg je ruim op tijd de routeaanwijzing. Ik ben benieuwd! En nieuw is ook dat er ook plattegronden van winkelcentra en luchthavens zijn toegevoegd. Zoals Schiphol.

AR kit

Maar het allercoolste aan IOS 11 is de AR-kit. Ontwikkelaars kunnen deze gebruiken om allerlei Augmented Reality toepassingen te bedenken. Daarmee wordt je iPhone en iPad nog leuker. Ik kan het wel uitleggen, maar je kan het beter even in dit filmpje bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=VAvMTJ_LVNE

Iets voor jou?

De update naar IOS 11 is voor iPhones 5S, 6 en 7 en voor een heleboel iPad modellen. Wil je dit, dan moet je dus wel een iPhone hebben die de update aankan. En dat hoeft dus niet de nieuwste te zijn: refurbished zijn er een heleboel modellen waar je de komende tijd, met de nieuwste update veel plezier van kan hebben.