Quapp Refurbished Blog

De iPhone 8 komt eraan!

De iPhone 8 komt eraan!

Nou ja, als je de geruchten op het internet moet geloven dan. De afgelopen weken ‘lekten’ er allerlei bouwtekeningen uit, waarbij het lijkt dat Apple met een nieuwe model bezig is. Of zelfs verschillende modelletjes. Kijk maar eens naar deze tekening:

Het is inmiddels 10 jaar geleden dat de eerste iPhone, de 2G, werd geïntroduceerd. Vandaar dat echte Apple Fans dit jaar ook wel iets bijzonders verwachten. Als je de geruchten mag geloven, zal dat inderdaad ook zo zijn. Een paar geruchten over de iPhone 8 tot nu toe.

1. Een nieuw scherm.

Vermoedelijk een OLED scherm. De kleuren zijn mooier, de kijkhoek is groter en dit type scherm is wat energiezuiniger.

2. Meer glas.
Het idee is dat de iPhone 8 weer een glazen achterkant krijgt. Dat zou namelijk wel zo handig zijn voor draadloos opladen.

3. Draadloos opladen

Er zijn al telefoons die draadloos opgeladen kunnen worden. Draadloos opladen werkt nu als volgt: Je legt het apparaat op het oplaadstation en je hoeft geen kabeltje meer aan te sluiten. Superhandig! Innoverend zou zijn als Apple het voor elkaar krijgt om draadloos opladen op grotere afstand van het oplaadstation te doen. Dus dat je ergens op kantoor een oplaadpunt hebt en zodra je op kantoor komt, je iPhone begint op te laden. Of dat ook werkelijk gaat gebeuren is echt nog een groot raadsel.

4. Groter

De iPhones zijn de laatste jaren alleen maar groter geworden. Persoonlijk vind ik dat wel jammer: ik vind het minder handig om mee te nemen, bijvoorbeeld tijdens het hardlopen. Vandaar dat ik ook voor een iPhone 5S heb gekozen. Aan de andere kant: ik werk steeds meer vanaf mijn telefoon. En een iets groter scherm kan dan helemaal geen kwaad…

Oke, so far de geruchten. Voor veel Apple Fans zal dat weer een moment zijn om van telefoon te wisselen (en dat zal dus hopelijk een boel refurbished iPhones 7 opleveren..). Voor mij waarschijnlijk ook: Ik doe dan al weer 2 jaar met mijn huidige 5S, dus vind wel van mezelf dat ik iets nieuws mag uitkiezen. Maar of dat een iPhone 8 wordt…