Snoww, Qardio, HomeCourt en Dexcom werken nu met Siri-opdrachten

Beginnen met sporten en dat ook nog eens volhouden wordt alsmaar makkelijker nu steeds meer apps geschikt zijn voor Siri-opdrachten. Deze voorziening is geïntroduceerd in iOS 12, en er zijn inmiddels duizenden apps met geïntegreerde Siri-opdrachten verkrijgbaar.
Dankzij Siri-opdrachten, een functie die gebruikmaakt van de gegevens van je device, krijg je meer gedaan op je iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod en AirPods; als je een app wilt openen of daar iets in wilt doen, kun je dat nu ook gewoon aan Siri vragen.

Prestatiegericht trainen

Met de nieuwe Siri-opdrachten kun je in realtime je prestaties opvragen en makkelijker je training variëren. Als je gaat skiën, kun je met Siri-opdrachten in de Snoww-app je afdaling in kaart brengen (je zegt gewoon “Hé Siri, laten we gaan skiën!”). En als je je arm optilt om Siri op je Apple Watch te activeren, kun je met een opdracht (“Hé Siri, check mijn run”) bijhouden hoe hard je bent gegaan, welk hoogteverschil je hebt overbrugd en welke afstand je hebt afgelegd.
In de nieuwste versie van HomeCourt kun je Siri op je iPad of iPhone vragen om een nieuwe dribbel training te starten. En ben je een hardloper, dan kun je in de Nike Run Club-app aan Siri vragen om een training te starten of proactief aanbevelingen te geven op basis van je eerdere hardloopsessies.

Belangrijke gezondheidsinformatie opvragen

Allerlei fabrikanten van medische apparatuur hebben Siri-opdrachten in de bijbehorende app geïntegreerd, zodat je zowel thuis als onderweg de vastgelegde gegevens kunt opvragen.
In de app van de slimme QardioArm bloeddrukmeter kun je aan Siri vragen om op afstand de bloeddruk af te lezen van iemand voor wie je zorgt. Als je bijvoorbeeld mantelzorger van je bejaarde moeder bent, zeg je “Hé Siri, hoe hoog is de bloeddruk van mam?”. Je krijgt dan direct de gevraagde informatie op je iPhone of Apple Watch te zien.
Met het continue glucose bewakingssysteem van Dexcom kunnen mensen met diabetes eenvoudig hun bloedsuikerspiegel in de gaten houden door Siri te vragen: “Wat is mijn bloedsuikerspiegel?”.

Goede gewoontes aanleren

Je kunt van alles doen om gezonder te leven: op je gewicht letten, niet te laat naar bed gaan, stoppen met roken of op tijd je medicijnen of vitaminen innemen. Met Siri-opdrachten op een Apple device wordt dat allemaal een stuk simpeler. Met apps als Streaks, WaterMinder en Yazio kun je Siri vragen om je goede gewoontes bij te houden, zoals de hoeveelheid water die je drinkt, je lichaamsbeweging, de tijd die je flost, je suiker- en cafeïne-inname en zelfs je wandelingen met de hond.
In AutoSleep op je Apple Watch of iPhone houdt Siri-opdrachten bij hoe goed je slaapt. Je kunt Siri onder meer vragen hoelang en hoe diep je hebt geslapen, of je je slaapdoel hebt gehaald en hoe laat je naar bed ging.

Opdrachten-app voor sporters

Wil je Siri inzetten om je sportieve activiteiten nog beter te regelen, dan is er de Opdrachten-app. Daarin kun je je work-outs automatiseren door eigen opdrachten te maken, eventueel met verschillende activiteiten in meerdere apps. Je kunt bijvoorbeeld een opdracht maken die je aanroept met “Hé Siri, ik ben op weg naar de sportschool”. Daarvoor kun je instellen dat bij aankomst de Nike Run Club-app wordt geopend, er een afspeellijst met lekkere hardloopnummers wordt gestart en de Niet storen-functie actief is totdat je de sportschool verlaat. De gebruikershandleiding voor de Opdrachten-app vind je op support.apple.com/guide/shortcuts.
Siri kijkt naar de manier waarop je je device gebruikt en stelt op basis daarvan een aantal handige opdrachten voor wanneer je op het toegangsscherm bent of de zoekfunctie gebruikt. Daarnaast kun je kijken of de apps die je veel gebruikt een knop ‘Voeg toe aan Siri’ (of ‘Add to Siri’) bevatten. En via Instellingen > Siri en zoeken > Alle opdrachten kun je per app opzoeken welke opdrachten er beschikbaar zijn en daarvoor een eigen spraakopdracht maken.

Bron: Apple.com