iOS 13 Donkere Modus

In iOS 13 kunnen Apple gebruikers zelf instellen of ze van de donkere modus gebruik willen maken. Dat schrijft 9to5Mac op basis van ingewijden die bij de ontwikkeling van het besturingssysteem betrokken zijn.

De instellingen worden apps die deze ondersteunen ook direct omgezet in een donkere modus. Met de laatste versie van macOS werd al eerder voorzien van zo’n weergave, waarbij witte achtergronden met zwarte letters werden omgezet in zwarte achtergronden met witte letters.

Op de iPad wordt het met iOS 13 mogelijk om meerdere vensters van dezelfde app te openen. Apple gebruikers kunnen op dit moment al wel twee Safari-tabbladen naast elkaar zetten. Ieder venster zou als een kaart in beeld komen. De kaarten zijn over andere kaarten te stapelen en te verschuiven.

Kleinere updates aan iOS

Apple zou ook kleinere verbeteringen willen doorvoeren. Zo zou het scherm dat in beeld verschijnt bij het aanpassen van het volume subtieler worden gemaakt. Ook kunnen gebruikers gemakkelijker andere lettertypes instellen op hun mobiele apparaten.

De Laatste versie van iOS wordt tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC 2019 onthuld. Apple kondigt veranderingen aan de software altijd tijdens dit evenement in juni aan en verschijnen vervolgens in september als gratis update voor iPhones en iPads.

Bron: nu.nl